Marjanne Kroonen

Marjanne Kroonen is sinds 2007 advocaat. Zij hield zich aanvankelijk het liefst bezig met juridisch complexe verbintenissenrechtelijke zaken. Zij heeft echter een brede interesse in het recht en vindt daardoor meerdere rechtsgebieden interessant.

In de loop der jaren is zij in de greep geraakt van het familierecht en heeft zij zich daar steeds meer op toegelegd. De samenwerking met Marja Verdult heeft daaraan absoluut bijgedragen. Door Marja is Marjanne bij de behandeling van familiezaken betrokken geraakt. Marjanne ervaart dat de persoonlijke en betrokken aanpak die zij voorstaat zich heel goed verhoudt met het behandelen van familiezaken. Marjanne houdt zich bij Kroonen Verdult & Menheere Advocaten bezig met het adviseren en assisteren van particulieren en ondernemers bij echtscheidingen en daaraan gerelateerde zaken zoals vermogensafwikkelingen, alimentatie en omgangsregelingen. Daarnaast behandelt zij civielrechtelijke kwesties als  contractsgeschillen.

Marjanne heeft ruime ervaring in de juridische sector. Zo is zij van 1995 tot 2000 deurwaarder geweest in Dordrecht, en stond zij nadien aan het hoofd van o.a. de procesrechtelijke afdeling van de toenmalige Dordtse vestiging van AKD Prinsen Van Wijmen Advocaten en Notarissen. Marjanne heeft dan ook op het gebied van het beslag-, executie en procesrecht niet alleen theoretische kennis. Zij kent ook het praktische klappen van de zweep en beschikt over een grote parate kennis waar zij haar cliënten graag mee van dienst is.

Haar kracht ligt in het brede perspectief dat zij, vanwege haar ruime ervaring, heeft ontwikkeld. Zij is in staat om u te adviseren met afweging van alle aspecten van de zaak en alle relevante belangen. Die brede blik helpt haar om op professionele wijze cliënten te adviseren ten aanzien van hun persoonlijke situatie, zeker waar het zelfstandig ondernemers betreft. Want iedere cliënt en onderneming is verschillend en vraagt om flexibiliteit en creativiteit.

De werkstijl van Marjanne is praktisch, direct, doelmatig en betrokken.

Marjanne is bereikbaar via het e-mailadres marjanne@kvm-advocaten.nl en telefoonnummer (010) 260 3001.

 

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Orde van Advocaten

 

Opleiding

 • 2007: Master Rechtsgeleerheid, Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
 •  1995: Vakopleiding Kandidaat-Deurwaarder Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht

 

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Marjanne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en Familierecht

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Ouderschap en erkenning
  • Mediation
  • Internationaal privaatrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.