Mediation tijdens de scheiding

Het kiezen van mediation bij een scheiding kan een wijs besluit zijn als u en uw (ex-)partner bereid zijn te overleggen en samen naar een oplossing te zoeken. Mediation bij een scheiding biedt namelijk veel voordelen boven een gerechtelijke procedure, die vaak langduriger en kostbaarder is. Wij van Kroonen Verdult & Menheere Advocaten in Rotterdam, Den Haag en Bergen op Zoom kunnen u dit bieden.

 

Hoe werkt mediation bij een scheiding?

Mediation bij een scheiding wordt begeleid door een professionele mediator, vaak een advocaat-scheidingsmediator. Deze persoon helpt beide partijen op een respectvolle manier het gesprek aan te gaan en tot een gezamenlijke regeling te komen. Het traject van mediation bij een scheiding bestaat uit meerdere gesprekken. Hierbij krijgt u juridische en feitelijke informatie en ondersteuning, zodat u een weloverwogen regeling kunt treffen.

 

Wat maakt mediation zo voordelig?

Een van de voornaamste voordelen is dat u samen beslist over de toekomst na de scheiding. Dit bevordert niet alleen het proces, maar komt ook de kinderen ten goede. Mediation bij een scheiding met behulp van onze echtscheidingsadvocaten is doorgaans sneller dan een gerechtelijk proces en resulteert vaak in een beter toekomstperspectief voor alle betrokkenen.

 

Hoe verloopt mediation?

Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek. Na het ondertekenen van de mediation-overeenkomst, volgen er meerdere gesprekken waarin diverse onderwerpen worden besproken. Deze kunnen variëren van:

Ook de verdeling van goederen en pensioenverevening komen aan bod. Na overeenstemming worden de afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit wordt vervolgens door de rechtbank bekrachtigd, zonder dat er een zitting aan te pas komt. Kortom, mediation bij een scheiding biedt een snellere, kosteneffectievere en vaak minder stressvolle manier om uw echtscheiding te regelen. Daarbij houdt u zelf de controle en is de kans groter dat beide partijen tevreden zijn met het resultaat. Gaat u uit elkaar, maar bent u niet getrouwd? Ook voor de ontbinding van het geregistreerd partnerschap of ongehuwd samenlevers zijn wij uw partij voor mediation.

 

Wat zijn de voordelen van mediation?

Mediation bij scheiding met behulp van onze echtscheidingsadvocaten biedt de volgende voordelen:

  • Snelheid: Mediation bij scheiding is vaak sneller dan procederen.
  • Kosten: Mediation is doorgaans goedkoper.
  • Resultaat: U heeft zelf meer invloed op de uitkomst.

Ook het toekomstperspectief voor de kinderen ziet er door een mediation beter uit. Het vermindert namelijk conflicten, wat ten goede komt aan de opvoeding en de ontwikkeling.

 

Neem contact met ons op voor mediation

Maria Menheere en Marja Verdult zijn gekwalificeerde vFAS-scheidingsmediators. Voor vragen of meer informatie over mediation bij een scheiding, neemt u contact met ons op. Wilt u weten wat de kosten zijn? Bezoek dan onze tarievenpagina. We zijn er om u te ondersteunen tijdens deze uitdagende periode in uw leven.