Echtscheidingsadvocaten

Bij onze echtscheidingsadvocaten van Kroonen Verdult & Menheere Advocaten te Rotterdam, Den Haag en Bergen op Zoom krijgt u specialistische hulp bij het scheidingsproces. Een echtscheiding is voor u en alle betrokkenen een emotioneel en ingrijpend proces. Daarom is deskundige juridische hulp bij een echtscheiding geen overbodige luxe.


Wat wordt er voor u geregeld door onze echtscheidingsadvocaten?

Het is wettelijk verplicht om een advocaat in te schakelen voor het indienen van een verzoek tot echtscheiding. We nemen u stap voor stap mee door het ingewikkelde traject en regelen onder andere:

  • De echtscheiding zelf;
  • Afspraken met betrekking tot de kinderen;
  • Alimentatie;
  • Verdeling van bezittingen en schulden;
  • Pensioenverevening.

Door onze echtscheidingsadvocaten wordt u deskundig geadviseerd en, indien nodig, vertegenwoordigd tijdens zittingen bij de rechtbank. Zo regelen we samen alles wat u moet doen bij een scheiding.

 

Het gemeenschappelijk verzoek

Gelukkig eindigt niet elke scheiding in strijd. Veel stellen weten in goed overleg uit elkaar te gaan. Als dit ook voor u mogelijk is, dan biedt onze juridische hulp bij een echtscheiding u de mogelijkheid om gezamenlijk afspraken te maken, deze vast te leggen in een convenant en dit bij de rechtbank in te dienen samen met een verzoek tot echtscheiding. Na het indienen van het gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek volgt doorgaans binnen zes tot acht weken een uitspraak van de rechter. Maar let op, u bent dan nog niet officieel gescheiden. Hiervoor zijn nog een paar administratieve stappen vereist. Naast juridische hulp bij een echtscheiding, zijn wij u ook van dienst bij:

Zo kunt u voor alle familierechtzaken bij onze echtscheidingsadvocaten terecht.

 

Het inschakelen van een advocaat

Als gezamenlijke afspraken niet mogelijk zijn, is het verstandig een eigen advocaat in te schakelen. Uw persoonlijke belangen staan dan centraal bij de juridische hulp die onze echtscheidingsadvocaten u bieden. Als er dringende zaken zijn die niet kunnen wachten, zoals de verblijfplaats van uw kinderen of een tijdelijke alimentatieregeling, kunnen wij als advocatenkantoor een voorlopige voorziening voor u aanvragen bij de rechtbank.


Kies voor deskundige begeleiding bij uw echtscheiding

Wanneer u een keuze maakt voor juridische hulp bij de echtscheiding, wilt u verzekerd zijn van deskundige begeleiding. Onze echtscheidingsadvocaten bieden u de expertise die u nodig heeft om door deze ingrijpende levensfase heen te komen. Wij bieden u niet alleen juridische hulp bij de echtscheiding, maar onze echtscheidingsadvocaten hebben ook oog voor de emoties en het menselijk aspect daarbij. Bekijk onze tarieven wanneer u benieuwd bent naar wat ons juridische advies kost. Voor persoonlijk advies, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.