Juridische hulp bij adoptie

Juridische hulp bij adoptie is onmisbaar voor iedereen die overweegt een kind te adopteren of het nu gaat om binnenlandse adoptie of erkenning van een buitenlandse adoptie. Er zijn namelijk tal van voorwaarden en regels waar u aan moet voldoen. Wij van Kroonen Verdult & Menheere Advocaten in Rotterdam, Den Haag en Bergen op Zoom staan u bij met deze hulp.

 

Ons advocatenkantoor biedt cruciale ondersteuning

Ons advocatenkantoor kan u begeleiden bij deze complexe procedures. Er zijn diverse voorwaarden waar u rekening mee moet houden bij het indienen van een verzoek tot adoptie. Zo moet er een leeftijdsverschil van minimaal achttien jaar zijn tussen het kind en de adoptant. Voor stiefouderadoptie, waar het kind al een familieband heeft met een van de ouders, zijn er extra vereisten, zoals een aaneengesloten periode van 3 jaar samenleven. Verder zijn er regels voor de juridische ouders en het gezag dat zij over het kind hebben. Ook in deze gevallen is juridische hulp bij adoptie en erkenning van een buitenlandse adoptie een belangrijke factor. De ouders dienen bijvoorbeeld geen gezag meer te hebben over het kind en geen bezwaren te hebben tegen de adoptie. In sommige gevallen kan de rechter deze bezwaren negeren.

De rechter bepaalt uiteindelijk of de adoptie in het belang van het kind is. Juridische hulp bij adoptie door ons advocatenkantoor kan hier cruciale ondersteuning bieden. Bij ons kunt u ook terecht voor:

Als u te maken heeft met een buitenlandse adoptie, dan kan juridische hulp bij erkenning van een buitenlandse adoptie ook van vitaal belang zijn. Wanneer de adoptie is uitgesproken in een niet-verdragsland, dient deze nog in Nederland te worden erkend.

Na de (erkenning van de) adoptie komen adoptant en kind in familierechtelijke betrekking tot elkaar te staan, wat verschillende gevolgen kan hebben, zoals voor het erfrecht. Als familierechtadvocaat staan in iedere situatie voor u klaar.

 

Neem contact met ons op voor advies in uw situatie

Bent u overweldigd door alle informatie en voorwaarden? Dat is begrijpelijk. Adoptie is een ingrijpende, levensveranderende gebeurtenis en het is belangrijk dat alles juridisch correct wordt afgehandeld. Juridische hulp bij adoptie en hulp bij erkenning van een buitenlandse adoptie kan u helpen om dit ingewikkelde proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en bekijk onze tarieven op de website. We staan klaar om u te begeleiden op uw pad naar adoptie.