Kinderalimentatie aanvragen

Kinderalimentatie aanvragen is onderdeel van een echtscheiding of het verbreken van een relatie. Ouders zijn wettelijk verplicht om naar draagkracht bij te dragen aan de kosten van de verzorging en opvoeding van hun kinderen. Alimentatie aanvragen voor uw kind is dus een cruciale stap bij een scheiding. Wij van Kroonen Verdult & Menheere Advocaten in Rotterdam, Den Haag en Bergen op Zoom helpen u hier graag bij.

 

Wilt u weet hoe u kinderalimentatie moet aanvragen?

Hoe werkt kinderalimentatie aanvragen?

Kinderalimentatie aanvragen kan op twee manieren gebeuren. De eerste is door in onderling overleg een bedrag af te spreken en dit vast te leggen in een ouderschapsplan. Dit plan kan in een beschikking van de rechtbank worden opgenomen. Als er geen overeenstemming is tussen de ouders, dan kunt u kinderalimentatie aanvragen door een verzoek aan de rechter. Hierbij houdt de rechter rekening met verschillende factoren, zoals de behoefte van het kind, de draagkracht van de ouders en de zorgregeling. Als u zich afvraagt hoe u alimentatie kunt aanvragen voor uw kind, ook kinderalimentatie bij co-ouderschap, dan kan dit dus in overleg of via de rechter. Een alimentatiespecialist van ons kantoor helpt u de beste oplossing te vinden.

Indexering en fiscale aspecten van kinderalimentatie

Na het regelen van de kinderalimentatie met behulp van onze echtscheidingsadvocaten is het belangrijk om te weten dat deze jaarlijks wordt geïndexeerd. U moet dus rekening houden met deze jaarlijkse aanpassingen. Het is ook goed om te weten dat de ontvanger geen belasting hoeft te betalen over ontvangen kinderalimentatie.

Neem contact met ons op voor een afspraak

Als u nog vragen heeft over het aanvragen van kinderalimentatie, dan kunt u altijd bij ons advocatenkantoor terecht voor gedetailleerde informatie en berekeningen. Wij kunnen u helpen bij elk aspect van dit proces, van de aanvraag tot de vaststelling. Bekijk onze tarieven voor een prijsindicatie. Neem contact met ons op voor een bij uw situatie passende berekening of een vrijblijvend consult.