Kinderalimentatie aanvragen

Kinderalimentatie aanvragen is onderdeel van een echtscheiding of het verbreken van een relatie. Ouders zijn wettelijk verplicht om bij te dragen aan de kosten van de verzorging en opvoeding van hun kinderen. Alimentatie regelen voor uw kind is dus een cruciale stap bij een scheiding. Wij van Kroonen Verdult & Menheere Advocaten in Rotterdam, Den Haag en Bergen op Zoom helpen u hier graag bij.

 

Hoe werkt kinderalimentatie aanvragen?

Het vaststellen en het aanvragen van kinderalimentatie kan op twee manieren gebeuren. De eerste is door in onderling overleg een bedrag af te spreken en dit vast te leggen in een het ouderschapsplan. Als er geen overeenstemming is tussen de ouders, dan kunt u kinderalimentatie aanvragen door een verzoek aan de rechter. Bij het vaststellen van de kinderalimentatie houdt de rechter rekening met verschillende factoren, zoals de behoefte van het kind, de draagkracht van de ouders en de zorgregeling. Als u zich afvraagt hoe u alimentatie kunt regelen voor uw kind, ook kinderalimentatie bij co-ouderschap, dan kan dit dus in overleg of via de rechter.  

 

Indexering en fiscale aspecten van kinderalimentatie

Na het vaststellen van de kinderalimentatie met behulp van onze echtscheidingsadvocaten is het belangrijk om te weten dat deze jaarlijks wordt geïndexeerd. Alimentatie regelen voor uw kind betekent voor u dus dat u rekening moet houden met deze jaarlijkse aanpassingen. Voor het aanvragen van kinderalimentatie en het daarna vaststellen ervan, is het goed om te weten dat de ontvanger geen belasting hoeft te betalen over ontvangen kinderalimentatie.

 

Neem contact met ons op voor het vaststellen van de alimentatie

Als u nog vragen heeft over het aanvragen van kinderalimentatie, het vaststellen van alimentatie, of u zich specifiek afvraagt over hoe u de alimentatie kunt regelen voor uw kind, dan kunt u altijd bij ons advocatenkantoor terecht voor gedetailleerde informatie en berekeningen. Wij kunnen u helpen bij elk aspect van dit proces, van de aanvraag tot de vaststelling. Bekijk onze tarieven voor een prijsindicatie. Neem contact met ons op voor een bij uw situatie passende berekening of een vrijblijvend consult.