Wat zijn mijn rechten als ondernemer tijdens een scheiding?

Vraagt u zich af: wat zijn mijn rechten als ondernemer bij een scheiding? Het begrijpen van uw rechten als ondernemer bij een scheiding is cruciaal om onaangename verrassingen te voorkomen. Wij van Kroonen Verdult & Menheere Advocaten in Rotterdam, Den Haag en Bergen op Zoom staan u als ondernemer bij.

 

Vind antwoord op de vraag: wat zijn mijn rechten als ondernemer tijdens een scheiding?

De verschillende soorten huwelijksvormen zijn van invloed op de vraag: wat zijn mijn rechten als ondernemer tijdens een scheiding? Als advocatenkantoor helpen we u bij deze vraag. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan valt uw onderneming in de gemeenschap van goederen. Bent u daarentegen op huwelijkse voorwaarden gehuwd, dan bepalen de gemaakte afspraken wat er met de onderneming gebeurt. Deze huwelijkse voorwaarden spelen een sleutelrol in het bepalen van het antwoord op de vraag: wat zijn mijn rechten als ondernemer tijdens een scheiding? Bij een eenmanszaak, wat ook geldt voor ZZP’ers, is er geen scheiding tussen het privévermogen en het ondernemingsvermogen. Dit betekent dat uw rechten als ondernemer tijdens een scheiding hier direct worden beïnvloed als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Voor vennootschappen onder firma (vof) en besloten vennootschappen (B.V.) gelden verschillende regels. Onze echtscheidingsadvocaten helpen u in dit proces.

 

Waardering van de onderneming tijdens een scheiding

Om de vragen: wat te doen bij een scheiding en wat zijn mijn rechten als ondernemer tijdens een scheiding goed te kunnen beantwoorden, is een correcte waardering van de onderneming essentieel. Verschillende methoden zoals de intrinsieke waarde methode, de verbeterde rentabiliteitsmethode en de Discounted Cash Flow methode kunnen daarbij worden gebruikt.

 

De directeur -grootaandeelhouder

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) heeft u specifieke rechten en plichten. Uw salaris en de mogelijke alimentatie voor ondernemers  zijn aspecten die van belang zijn voor uw rechten als ondernemer bij een scheiding. Ook het verdelen van in de onderneming opgebouwde pensioen kan een complexe zaak zijn. Het antwoord op de vraag: wat zijn mijn rechten als ondernemer bij een scheiding wordt door onze echtscheidingsadvocaten zorgvuldig in kaart gebracht, zo weet u of er recht is om partneralimentatie aan te vragen.

 

Schakel ons in voor hulp bij een scheiding

Het navigeren naar het antwoord op de vraag: wat zijn mijn rechten als ondernemer tijdens een scheiding is geen eenvoudige taak. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen met uw rechten als ondernemer tijdens een scheiding. Bezoek onze tarievenpagina voor een overzicht van de kosten.