Alimentatie wijzigen

Het kan nodig zijn om de alimentatie te wijzigen. Het leven is namelijk constant in beweging en daarmee ook uw financiële situatie. Of u nu een nieuwe baan krijgt, promotie maakt of een nieuw gezin vormt, al deze veranderingen kunnen een directe impact hebben op uw vermogen om alimentatie te betalen of te ontvangen. Wanneer sprake is vaneen significante wijziging in uw omstandigheden, is het mogelijk om bij de rechtbank een verzoek in te dienen voor het aanpassen van het alimentatiebedrag. Het kan zijn dat het eerder vastgestelde bedrag niet meer in lijn is met de huidige wettelijke maatstaven voor alimentatie. Wij van Kroonen Verdult & Menheere Advocaten in Rotterdam, Den Haag en Bergen op Zoom staan u bij in een dergelijke situatie.

 

Wanneer is het relevant om de alimentatie te wijzigen?

Het wijzigen van alimentatie is niet alleen relevant bij veranderingen in uw financiële situatie. Ook als u vermoedt dat de rechter bij een eerdere vaststelling van de alimentatie is uitgegaan van onvolledige of incorrecte informatie, kunt u de rechtbank vragen om de alimentatie te wijzigen. In dergelijke gevallen is het van essentieel belang dat u overtuigend aantoont dat er inderdaad sprake was van verkeerde of onvolledige gegevens en dat u deze keer wel de volledige en juiste informatie kunt verschaffen. Als advocatenkantoor zijn wij uw partij voor deze situatie.

 

De normen rondom alimentatie

De vraag wat een redelijk alimentatiebedrag is, hangt af van verschillende factoren, zoals het inkomen en de lasten van beide partijen.

Als u zich afvraagt of u te veel of juist te weinig alimentatie betaalt of ontvangt, dan kunnen wij als familierechtadvocaat voor u de alimentatie doorrekenen. We gebruiken objectieve criteria om te bepalen of het huidige alimentatiebedrag in overeenstemming is met de wettelijke normen. Aan de hand hiervan kunt u beslissen of het zinvol is om een verzoek tot het wijzigen van de alimentatie in te dienen bij de rechtbank.

Ook voor andere zaken rondom de kinderen zijn wij uw partij, bijvoorbeeld voor:

 

Neem contact met ons op voor hulp bij alimentatie

Heeft deze informatie u geholpen en wilt u nu actie ondernemen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies en Bekijk dan onze tarieven. Of het nu gaat om het wijzigen van alimentatie of andere familiegerelateerde financiële vraagstukken, wij staan klaar om u te helpen met een advies op maat.